Geplaatst op

TFX Suspension

TFX Suspension is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in vering voor motorfietsen, quads en ATV.

TFX Suspension is opgericht door Hans-Dieter Fischer en Alex Meijs nadat het Nederlandse veringbedrijf Technoflex werd gesloten in 2010. Hans-Dieter was tot de sluiting werkzaam bij Technoflex.

TFX Suspension is een volledig nieuw en afzonderlijk bedrijf. Ze hebben de ontwerpen en de fabricagetechnologie volledig veranderd, duurzaamheid en prestaties verbeterd. En er is een modulair ontwerp en assemblageprincipe geïntroduceerd.

Ze bieden een breed scala aan schokdempers en andere producten voor Motorfietsen, Quads/ATV, Side Cars, MX motorfietsen en speciale aangepaste projecten. Al de schokdempers van TFX Suspension zijn gepersonaliseerde vering producten.

TFX Suspension Technology staat niet alleen voor Technologie, Innovatie en Service maar ook voor Comfort, Controle en Veiligheid.

TFX schokdemper type 141
TFX schokdemper type 141

 

Belang van goede vering.

Iedereen is er van overtuigd dat goede vering belangrijk is. Als je vering slecht is heb je duidelijk minder grip in de bochten maar is ook je remweg duidelijk langer. Je kunt hele goede banden op je motor laten monteren, is je vering niet goed zal de wegligging toch tegenvallen.

De moderne vering van de motorfiets combineert 2 verschillende functies: de vering en de demping.

De veren zorgen ervoor dat niet elke oneffenheid in het wegdek hard wordt doorgegeven aan het frame, het verzacht deze. Hierdoor voel je als rijder ook niet alle oneffenheden. Het is dus heel belangrijk dat de veer is afgestemd op de rijder en de motorfiets.

De demper zorgt ervoor dat de beweging van de veer gedempt wordt. Anders zou je na elke oneffenheid door blijven deinen. Met de juiste demping veert je motor één keer in maar ook snel genoeg weer uit, zodat je band optimaal contact blijft houden met het wegdek.

 

Onderhoud van vering

Belangrijk is om je vering periodiek na te (laten) kijken en te onderhouden. De olie die in je voorvork en in je schokdemper zit is onderhevig aan veroudering. De belasting voor schokdemper en voorvork is  flink en de olie verliest hierdoor belangrijke eigenschappen. Maar ook afdichtingen kunnen stuk gaan en daardoor gaan lekken. Het is duidelijk dat de wegligging van de motor dan duidelijk slechter wordt. Hierdoor wordt het risico van ongelukken duidelijk verhoogd.

 

Wat heeft TFX Suspension te bieden.

TFX levert voor de meeste toepassing kwalitatief hoogwaardige schokdempers. Dankzij het modulaire ontwerp is er ruimte voor maatwerk voor een scherpe prijs.

Deze samenstelling en afstelling van de schokdempers is altijd op de specifieke wensen van de motorrijder. Zo zal het gewicht van de rijder belangrijk zijn voor het monteren van een veer met de juiste veerconstante.

Ook zijn er voor de meeste toepassingen verschillende uitvoeringen. De basis is een emulsie schokdemper, waarbij de olie en het gas in de schokdemper zelf in hetzelfde reservoir zitten. Ook zijn er de meer geavanceerde uitvoeringen met een extern reservoir waardoor de afstelling nog beter geregeld kan worden.

Voor de personen die regelmatig met een passagier rijden is het ook mogelijk om een hydraulische veervoorspanner te laten monteren. Hierdoor kun je door simpelweg aan een knop te draaien de veervoorspanning van je schokdemper afstellen op het extra gewicht.

TFX Suspension geeft 5 jaar garantie op de schokdempers.

Ook levert TFX hoge kwaliteit veren voor zowel de voorvork als voor de schokdemper.

Voor het onderhoud van je TFX schokdemper kun je natuurlijk ook terecht, je schokdemper functioneert dan weer als een nieuwe. Het is zelfs mogelijk om dan ook nog aanpassingen te laten doen als je toch nog dingen wil verbeteren.

TFX voorvorkveren
TFX voorvorkveren

Bunkerparts is al sinds de oprichting van TFX Suspension dealer van dit kwaliteitsmerk. Kun je in de webshop geen passende schokdemper voor jouw toepassing vinden stuur ons dan een bericht, er is heel veel mogelijk!