Geplaatst op Geef een reactie

Vortex V3 2.0 ketting

Vortex ketting V3 2.0 in goud en in zwart

Vortex racing heeft een nieuwe ketting ontworpen. Deze motorketting is leverbaar in zwart en in goudkleur en heeft de vertrouwde Vortex kwaliteit en afwerking.

Specificaties van de kettingen zijn:

–  x-ring kwaliteitskettingen

–  verkrijgbaar in SX3 kwaliteit (sterk) en RX3 (supersterk)

–  verkrijgbaar in verschillende lengtes

–  leverbaar in de kettingbreedtes: 520, 525 en 530

– voorzien van sluitpennen met een hol uiteinde, zijn hierdoor makkelijk te klinken

Deze kettingen zijn geschikt voor de meeste moderne motoren. Kijk op onze website of neem contact met ons op voor een meer persoonlijk advies!

Verkoopprijs vanaf € 117,00 inclusief btw.

Vortex ketting
Vortex chain
Geplaatst op Geef een reactie

TFX Suspension

TFX Suspension is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in vering voor motorfietsen, quads en ATV.

TFX Suspension is opgericht door Hans-Dieter Fischer en Alex Meijs nadat het Nederlandse veringbedrijf Technoflex werd gesloten in 2010. Hans-Dieter was tot de sluiting werkzaam bij Technoflex.

TFX Suspension is een volledig nieuw en afzonderlijk bedrijf. Ze hebben de ontwerpen en de fabricagetechnologie volledig veranderd, duurzaamheid en prestaties verbeterd. En er is een modulair ontwerp en assemblageprincipe geïntroduceerd.

Ze bieden een breed scala aan schokdempers en andere producten voor Motorfietsen, Quads/ATV, Side Cars, MX motorfietsen en speciale aangepaste projecten. Al de schokdempers van TFX Suspension zijn gepersonaliseerde vering producten.

TFX Suspension Technology staat niet alleen voor Technologie, Innovatie en Service maar ook voor Comfort, Controle en Veiligheid.

TFX schokdemper type 141
TFX schokdemper type 141

 

Belang van goede vering.

Iedereen is er van overtuigd dat goede vering belangrijk is. Als je vering slecht is heb je duidelijk minder grip in de bochten maar is ook je remweg duidelijk langer. Je kunt hele goede banden op je motor laten monteren, is je vering niet goed zal de wegligging toch tegenvallen.

De moderne vering van de motorfiets combineert 2 verschillende functies: de vering en de demping.

De veren zorgen ervoor dat niet elke oneffenheid in het wegdek hard wordt doorgegeven aan het frame, het verzacht deze. Hierdoor voel je als rijder ook niet alle oneffenheden. Het is dus heel belangrijk dat de veer is afgestemd op de rijder en de motorfiets.

De demper zorgt ervoor dat de beweging van de veer gedempt wordt. Anders zou je na elke oneffenheid door blijven deinen. Met de juiste demping veert je motor één keer in maar ook snel genoeg weer uit, zodat je band optimaal contact blijft houden met het wegdek.

 

Onderhoud van vering

Belangrijk is om je vering periodiek na te (laten) kijken en te onderhouden. De olie die in je voorvork en in je schokdemper zit is onderhevig aan veroudering. De belasting voor schokdemper en voorvork is  flink en de olie verliest hierdoor belangrijke eigenschappen. Maar ook afdichtingen kunnen stuk gaan en daardoor gaan lekken. Het is duidelijk dat de wegligging van de motor dan duidelijk slechter wordt. Hierdoor wordt het risico van ongelukken duidelijk verhoogd.

 

Wat heeft TFX Suspension te bieden.

TFX levert voor de meeste toepassing kwalitatief hoogwaardige schokdempers. Dankzij het modulaire ontwerp is er ruimte voor maatwerk voor een scherpe prijs.

Deze samenstelling en afstelling van de schokdempers is altijd op de specifieke wensen van de motorrijder. Zo zal het gewicht van de rijder belangrijk zijn voor het monteren van een veer met de juiste veerconstante.

Ook zijn er voor de meeste toepassingen verschillende uitvoeringen. De basis is een emulsie schokdemper, waarbij de olie en het gas in de schokdemper zelf in hetzelfde reservoir zitten. Ook zijn er de meer geavanceerde uitvoeringen met een extern reservoir waardoor de afstelling nog beter geregeld kan worden.

Voor de personen die regelmatig met een passagier rijden is het ook mogelijk om een hydraulische veervoorspanner te laten monteren. Hierdoor kun je door simpelweg aan een knop te draaien de veervoorspanning van je schokdemper afstellen op het extra gewicht.

TFX Suspension geeft 5 jaar garantie op de schokdempers.

Ook levert TFX hoge kwaliteit veren voor zowel de voorvork als voor de schokdemper.

Voor het onderhoud van je TFX schokdemper kun je natuurlijk ook terecht, je schokdemper functioneert dan weer als een nieuwe. Het is zelfs mogelijk om dan ook nog aanpassingen te laten doen als je toch nog dingen wil verbeteren.

TFX voorvorkveren
TFX voorvorkveren

Bunkerparts is al sinds de oprichting van TFX Suspension dealer van dit kwaliteitsmerk. Kun je in de webshop geen passende schokdemper voor jouw toepassing vinden stuur ons dan een bericht, er is heel veel mogelijk!

Geplaatst op Geef een reactie

Oberon Performance Clutch Slave Cylinders

Clutch Slave Cylinders van Oberon Performance zijn een mooie upgrade voor de motoren die een hydraulische koppeling hebben. Vaak werkt dit fantastisch maar er zijn ook regelmatig problemen.

 

Oberon

De originele slave cylinder (zit bij het motorblok) werkt niet altijd even fijn en doseerbaar en tevens zijn er diverse die regelmatig stuk gaan, waardoor de koppeling ook niet makkelijk te bedienen is. Bijkomend probleem is dat de originele cylinders vaak vrij prijzig zijn.

Oplossing hiervoor zijn de Clutch Slave Cylinders van Oberon Performance.

 

Oberon clutch slave cylinder CLU 0121

Deze worden geleverd met een levenslange garantie (gaan in de praktijk vrijwel nooit stuk) en met een optimale afstemming van de onderdelen op de motor. Hierdoor gaat de koppeling in veel gevallen fijner en beter doseerbaar werken.

Op onze website zijn deze te vinden en te bestellen natuurlijk. Een kleine reparatie met vervolgens veel rijplezier.

Geplaatst op Geef een reactie

Ketting klinken…. zelf doen

Ketting klinken zelf doen,kan dat? Ja natuurlijk kan dat. maar wij adviseren wel om een geschikte kettingpons te gebruiken bij sluitschakels met holle sluitpin (o.a. DID, maar ook de meeste andere merken gebruiken dit systeem)

Hieronder een voorbeeld van een kettingpons en een afbeelding van een sluitschakel met x-ringen en kettingvet

ketting pons
pict5410

Kettingpons in onderdelen:

Kettingponsdeel A  :  A
Kettingponsdeel B :   B
Aambeeldje:  C
Ponsstift:  D

ketting pons

Mijn tip is om de kettingpons niet te gebruiken om de oude ketting te breken, stift breekt dan vrij makkelijk, je kunt de oude ketting simpel delen dmv een slijptol.

Plaats de klinkschakel met de o of x-ring rubbers op de voorgeschreven wijze (gebruik daarbij het meegeleverde kettingvet) plaats als laatste het sluitplaatje zoals hierboven afgebeeld. Ik heb voor de duidelijkheid op de foto een andere kleur sluitplaat gebruikt.

ketting klinken

Pak kettingpons deel B en plaats dit achter de ketting, de sluitpinnen van de schakel vallen in de uitsparingen in kettingpons deel B.

Plaats de stift (deel D) in kettingpons deel A met de dunne pin naar binnen gericht, zodat het breedste stuk nog een klein stuk uitsteekt. Pak ook het aambeeld (deel B) en schuif dit geheel over kettingpons deel B. Zorg dat het aambeeld precies over de sluitplaat van de klinkschakel valt, zie de afbeelding hieronder. Rustig met de hand aandraaien zodat alles netjes vastgeklemd zit.

Je gebruikt twee sleutels om de pons aan te draaien tot het niet meer verder kan. Controleer tussentijds of het sluitplaatje netjes recht over de pinnen gaat). Als de de pons niet meer verder kan is het sluitplaatje ver genoeg over de pinnen gedrukt (kan niet te ver!).

ketting klinken
ketting klinken

Als laatste handeling van het ketting klinken moeten de pinnen worden “geponst” . Hiervoor het aambeeld (deel C) verwijderen. Het bovendeel van de kettingpons (deel A) nu zo plaatsen dat de stift met de inkeping precies op de sluitpin uit komt. Kettingpons weer met de hand aandraaien en controleren of het precies recht gaat. 

PICT5415

Vervolgens met 2 sleutels de pons aandraaien tot het niet verder kan. Ik adviseer om tussentijds een keer te controleren of de sluitpin netjes gelijkmatig “omgebogen” wordt. Dit ook herhalen met de 2e sluitpin. Je hebt de ketting dan netjes geklonken zonder dat hij te “strak” is gezet.

 

Zorg vervolgens voor een goed onderhoud zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe ketting kunt genieten. Gebruik hiervoor een goede kwaliteit kettingspray ( elke 250 a 500 km spuiten, let op doe dit na een rit op een warme ketting). Natuurlijk kun je ook voor gemak kiezen en een (volautomatisch) kettingsmeersysteem monteren.

Zoek je nog een goede kettingset voor een scherpe prijs? Kijk eens op onze site welke set we voor jouw motor kunnen leveren.

Geplaatst op

DPNS raceparts

DPNS raceparts is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en fabriceren van hightech aluminium onderdelen voor motorfietsen. Veel gebruikt door circuit racers.

Voor de bekende merken maakt DPNS raceparts remschakelsets, tankdoppen en kroonplaten. Dit voornamelijk voor Honda, Yamaha, Suzuki, BMW en Ducati.

Alle onderdelen zijn uit de hoogste kwaliteit aluminium gefreesd en in kleur geanodiseerd.

Remschakelset

DPNS remschakelsets zijn geschikt voor normaal en omgekeerd schakelen. Alle onderdelen zijn makkelijk te vervangen en natuurlijk los verkrijgbaar.

DPNS remschakelset Panigale V2
DPNS remschakelset Panigale V2

Pasvorm is geweldig, elk onderdeel is specifiek ontworpen voor het model motor.

Tankdoppen

De tankdoppen van DPNS raceparts zijn leverbaar voor de meest gereden motoren op het circuit.

Beschikbaar voor o.a Ducati, BMW, Yamaha en Suzuki.

DPNS tankdop Suzuki
DPNS tankdop Suzuki

Kroonplaten

Voor de Ducati Panigale en Panigale S is er een vervangende kroonplaat. Super sterk en licht natuurlijk.

DPNS kroonplaat Ducati Panigale
DPNS kroonplaat Ducati Panigale

 

Voor alle onderdelen geldt dat kwaliteit en de functie bij DPNS raceparts het belangrijkste is.

Geplaatst op Geef een reactie

Gripone Traction Control

Circuitrijden of zelfs amateur racen is een geweldige belevenis. Snelheid, spanning en gezonde rivaliteit zijn gegarandeerd.

Niet iedereen heeft het budget om een (relatief) nieuwe motor hiervoor aan te schaffen. Het rijden op een wat oudere motor geeft ook veel plezier en de kosten zijn lager. Wel mis je dan een aantal functionaliteiten die de nieuwste motoren wel hebben, zoals Traction Control, Wheelie Control en Launchcontrol om een aantal zaken te noemen.

Vooral met de Traction Control wordt de veiligheid flink verhoogd, duidelijk minder kans op een highsider bij het uitkomen van de bochten. Maar ook de Launchcontrol en Wheelie Control leveren een flinke bijdrage aan een snellere rondetijd. En wie wil dat nu niet op het circuit. Natuurlijk de lol en spanning staat op nummer 1, maar je gaat toch rondetijden vergelijken en proberen te verbeteren.

Met de Gripone Traction Control units komen deze functionaliteiten ook binnen het bereik voor de mensen die met een wat oudere motor op het circuit rijden.

gripone s3 composizione kit
http://phpstack-681638-2267162.cloudwaysapps.com/product-categorie/accessoires/traction-control/

Gripone S3 Traction Control Unit met o.a Launch control en Pit Limiter

De S3 is de vierde generatie traction control van GRIPone. Het systeem beschikt over verschillende functies zoals als traction control, anti wheelie control, launch control, pit limiter (model specifiek) en quickshifter (model specifiek). 

Dankzij de 3D technologie en het inertial platform (IMU), kan de GRIPone S3 de hellingshoek van de motor bepalen, de snelheid en acceleratie meten om zo de gevoeligheid van de Traction Control aan te passen. Het is zelfs mogelijk om een datalogger (DAM) aan te sluiten op het systeem.

GRIPone S3 is ontworpen voor gebruik op het circuit. De laatste technologieën nu beschikbaar voor elke moderne sportmotor.

De kit bevat alles wat je nodig hebt om het systeem te installeren op je motor. Al deze kits zijn plug and play met een kabelset voor de originele connectoren. IMU en DAM zijn niet inbegrepen in de kit, maar zijn beschikbaar als optionele accessoires Houdt er rekening mee dat de beugels (sensor TC) die meegeleverd worden niet plug & play zijn.

Specificaties: 

Available in kit plug & play
Specific for any kind of bike
Include traction control, anti wheelie, launch control, quick shifter and pit limiter
IMU en Datalogger zijn optioneel
Kenmerken:

3D-INTELLIGENCE. The new control system calculates the ideal slip level in all condition. Every 0.005 Sec The unit check the data and it updates the sensitivity in real-time.

TRACTION CONTROL. The most important function of GRIPONE S3 is the control of traction. By the speed sensors the system check the slip of rear tyre and reduce the power when it is too much (or dangerous). It is based on 3D-INTELLIGENCE algorithm. The user can adjust the control strategy in many different way because the system is very flexible. The user can start from a solid base with our base map available online.

ANTI WHEELIE. GRIPONE S3 allows adjustment of the anti wheelie separately from the traction control. This avoid all phantom cuts made by the traction control when the bike wheelie. In addition, the new Pulse Wave wheelie control ensures fast intervention and a gradual rapprochement of the wheel asphalt. With GRIPON S3 you will not suffer anymore about the typical on/of feeling of other systems.

LAUNCH CONTROL. Using a sophisticated algorithm, GRIPONE S3 help the starting procedure. No button for activation: whenever the bike is left idle for more than 5 sec the launch control is automatically activated. During the launch, GRIPONE S3 will keep under control the wheelie and /or the sliding of rear tyre. The strategy will switch off automatically over a certain speed (programmable by software)

QUICK SHIFTER. (available only for some bikes) . GRIPONE S3 now includes a strategy to be a quick shifter. After you buy the kit GRIPONE S3, you have just to add a gear shift sensor (GSensor) to have a full quick shifter from your traction control unit. Our strategy works counting the firing so it is auto adaptive with the engine revolutions. Higher are the revolutions and faster will be the upshift. The Sensor is a real load cell and it can works in compression or tension. The sensor is fully adjustable and can be adapted to be very sensitive or hard.

AUTO CORRECTOR. From now (firmware version 0037) GRIPONE S3 comes with a new strategy of self correction of the traction control. Even if the user loads a map with a sensitivity not suited to His riding style, the system will be incendio correct yourself. Relatively in a short time frame (equivalent to a 3-4 laps) GRIPONE S3 Calculates the ideal sensitivity Depending on how the rider is using the bike and optimizes it. At each stop the system will take note of the differences and will replace the Map has been loaded with the optimized independently.

MAPS AVAILABLE ONLINE. A new database with maps is now available online. It is available a specific map for every bikes we supply the plug & play kit, Just download the map and program the unit GRIPONE It is free, quick and easy.

TOTAL CUSTOMIZATION. With GRIPONE S3 it is possible to adjust many parameters to make the traction control your. Set the level of use on Advanced and have free access to all configuration parameters.

PID CONTROLLER. GRIPONE S3 is the only stand alone traction control system with a real PID controller (Proportional, Integrative, Derivative). The PID controller can make the system extremely fast, yet stable, anticipating the sudden loss of traction and stabilizing the bike in the undulations.

Gripone S4 Traction Control zonder Pit Limiter

gripone s4 kit

De S4 is de vijfde generatie traction control van GRIPone. Het systeem beschikt over verschillende functies zoals als traction control, anti wheelie control en launch controll.

Dankzij de 3D technologie en het inertial platform (IMU), kan de GRIPone S4 de hellingshoek van de motor bepalen, de snelheid en acceleratie meten om zo de gevoeligheid van de Traction Control aan te passen. Het is zelfs mogelijk om een datalogger (DAM) aan te sluiten op het systeem.

GRIPone S4 is ontworpen voor gebruik op het circuit. De laatste technologieën nu beschikbaar voor elke moderne sportmotor.

De kit bevat alles wat je nodig hebt om het systeem te installeren op je motor. Al deze kits zijn plug and play met een kabelset voor de originele connectoren. IMU en DAM zijn niet inbegrepen in de kit, maar zijn beschikbaar als optionele accessoires Houdt er rekening mee dat de beugels (sensor TC) die meegeleverd worden niet plug & play zijn.

Specificaties: 

Available in kit plug & play
Specific for any kind of bike
Include traction control, anti wheelie and launch control.
IMU en Datalogger zijn optioneel
Kenmerken:

-Traction control: The system checks how much the rear tyre is sliding, by using the speed sensors. When the system notices that the tyre is sliding too much or it getting dangerous, the power will be reduced. This is based on GripOne all new 3D-Intelligence. This means that the system is calculating the ideal amount of sliding, all by itself and in every situation. Every 0.005 seconds the data, coming from the IMU (not included), gets checked. The system then updates the sensitivity in real-time. The traction control can be adjusted in many ways and the user can start from a solid base map.

-Anti-wheelie: To make sure the front wheel stays in touch with the asphalt, GripOne equipped the S4 system with anti-wheelie. The anti-wheelie is separately adjustable from the traction control, so you can adjust the anti-wheelie without changing the traction control. Anti-wheelie systems often give you an on/off feeling, which makes the bike act weird. To get rid of this feeling, GripOne developed Pulse Wave. This means that the system is interventing really quick, but gradually puts the front wheel back on the asphalt.

-Launch control: Quick starts become easy through the sophisticated algorithm of the GripOne S4. The S4 automatically activates the launch control when the bike is staionary for 5 seconds in a row, which means that you no longer have to press a button to activate the system. When starting, the system makes sure the front wheel stays on the track and the rear wheel doesn not spin. Just like the system automatically actives, it also stops itself on the programmable speed. The launch control of the GripOne S4 is not a rev-limiter

Gripone systemen bij Bunkerparts voor scherpe prijzen!

Wij horen met onze prijzen tot de scherpste aanbieders van Nederland, kijk voor uw motor op onze site http://phpstack-681638-2267162.cloudwaysapps.com/product-categorie/accessoires/traction-control/

Geplaatst op Geef een reactie

Akrapovic uitlaatdempers en systemen

Historie Akrapovic

Akrapovic uitlaatdempers. Akrapovic is een fabrikant van hoogwaardige uitlaatdempers en uitlaatsystemen voor motoren en auto’s. Het bedrijf is gevestigd in Slovenie. In 1977 begon Igor Akrapovič met racen, hij was echter niet tevreden met de kwaliteit van uitlaatsystemen die op dat moment in de Oostbloklanden te koop waren en de uitlaatsystemen uit het “Westen” waren simpelweg te duur.

Hij begon een klein bedrijf waar ze zelf de uitlaatsystemen gingen maken. Dit bedrijf begon met de naam Skorpion. In 1993 ging Kawasaki in Duitsland testen met deze uitlaatsystemen en in 1994 werden ze voor het eerst gebruikt in internationale competities onder andere het ESBK en het WSBK. Vervolgens gingen ook diverse andere Superbike teams zoals Yamaha, Suzuki, Ducati en Honda deze uitlaten gebruiken.

In 1997 werd de naam van het bedrijf verandert in Akrapovic. Nadat de verkopen vooral in Duitsland sterk waren gestegen werd de productie capaciteit in 1999 sterk vergroot. Hiervoor werd verhuisd naar een grotere productielocatie. De werkplaats van 450m2 werd ingeruild voor een werkplaats van 3000 m2 in Ivančna Gorica. Op deze locatie is de werkplaats sindsdien nog vergroot tot 13.000 m2 in 2010.

Akrapovic uitlaatdempers
Akrapovic logo

In 2000 werd het eerste wereldkampioenschap in het WSBK binnen gehaald met Colin Edwards op de Castrol Honda SP-1. Technische ontwikkelingen gingen verder en ook in andere competities werd steeds meer gebruik gemaakt van Akrapovic uitlaten tot en met de MotoGP.

Akrapovic uitlaatdempers en systemen bij Bunkerparts

Wij leveren al vrijwel vanaf de start van ons bedrijf in 2004 de uitlaten en uitlaatsystemen van dit topmerk. Al die jaren is de kwaliteit van de spullen helemaal top geweest. Deze worden gekenmerkt door een zeer sportief geluid (zelfs in de uitvoeringen met E-keur!), meer vermogen, meer trekkracht en een lager gewicht. De afwerking en de aandacht voor de aflevering zijn altijd helemaal voor elkaar.

akrapovic bmw f 900 xr carbon
Akrapovic slip-on BMW F 900 XR

Akrapovic uitlaatdempers en systemen zitten zonder meer in het topsegment. Vooral de Evolution systemen met volledig titanium uitlaatbochten worden veel gebruikt in de racewereld. Maar ook voor de “gewone” straatrijder heeft het merk zeer mooie producten. Zeer populair op dit moment zijn de systemen voor de Yamaha MT-09, de MT-07 en BMW S1000RR en de uitlaatdempers voor de nieuwe Kawasaki Z900 en de BMW R1250 GS.

Dus ben je op zoek naar een top end uitlaatdemper of uitlaatsysteem voor je motor, dan kun je stoppen met zoeken, kijk op onze site wat Akrapovic voor jouw motor te bieden heeft of neem contact op met ons. Wij leveren het totale motorfiets programma tegen concurrerende prijzen!

Akrapovic yamaha r1 2020 uitlaatsysteem evolution line
Evolution line titanium uitlaatsysteem R1 2020

 

Geplaatst op Geef een reactie

Barnett koppelingsveren ombouwkits

Koppelingsveren ombouwkits van Barnett clutches is de oplossing voor de koppelingsproblemen van een aantal Yamaha motoren. Yamaha heeft een aantal van haar modellen uitgerust met een koppeling voorzien van een diafragmaveer. In de praktijk blijkt dit systeem niet helemaal vlekkeloos te werken. Daardoor is de koppeling lastiger te bedienen en vertoont soms zeer snelle slijtage van de koppelingsplaten.

De koppelingsveren ombouwkits van Barnett clutches bestaan uit een nieuwe gefreesde drukplaat die is voorzien van een aantal traditionele koppelingsveren. Hieronder een voorbeeld hiervan.barnett koppelingsveren ombouwkits xv1900

Barnett clutch conversion

Minder slijtage en een veel beter doseerbare koppeling is het resultaat van het monteren van deze ombouwkit. Door deze relatief simpele aanpassing gaat de motor fijner rijden.

Deze koppelingsveren ombouwkits zijn verkrijgbaar voor de volgende Yamaha motoren:

  • YZF-R1 1998-2003
  • FJ 1100 en FJ 1200
  • FJR 1300
  • V-Max 1200
  • XTZ 1200 Super Tenere
  • MT-01
  • XV 1600
  • Road Star, Royal Star XV 1700
  • Raider, Roadliner en Stratoliner XV 1900

De verschillende ombouwkits vindt je terug op onze website

Geplaatst op Geef een reactie

Evotech Performance accessories BMW R1250GS and Adventure

Evotech Performance heeft een mooie lijn van kwalitatief hoogwaardige accessoires voor de BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure ontwikkeld. Van Radiator Guard tot Navigatie Mount. Deze accessoires zijn een hele mooie upgrade van uw motor.

Evotech Performance Radiator Guards worden gemaakt van vliegtuig aluminium en afgewerkt met een duurzame zwarte poedercoating. evotech bmw r1250 gs radiator guard groter Voorzien van Hexagonale gaten voor een goede airflow met een optimale bescherming. Zeer licht van gewicht met slechts 80 gram per stuk! Montage kan op de originele bevestigingspunten, hiervoor is een complete instructie beschikbaar. Deze instructie is te downloaden op de site van de fabrikant.

Evotech Performance spindle protectors (wielas bescherming) zijn voorzien van een systeem waardoor de crashpad aan het uiteinde gewoon kan draaien in het wiel hierdoor is de levensduur en de mate van bescherming bij een crahs duidelijk verbeterd. evotech-bmw-r1250-gs-spindle-rear Evotech-Front-Spindle-Bobbins- De crashpads aan het uiteinde zijn uit aluminium gefreesd en voorzien van een duurzame zwarte poedercoating. Deze spindles zorgen voor een goede bescherming van de swingarm en de remklauwen bij een val.

Evotech Performance Navigatie Steun voor Garmin wordt gemonteerd op de de originele bevestigingspunten van de steun voor de ruit. Gefreesd uit aluminium en voorzien van een duurzame zwarte poedercoating. Evotech Performance bmw r1250gs garmin Compatible met alle Zumo models van Zumo 220 tot Zumo 760LM Dit zijn enkele voorbeelden van accessoires voor deze motoren, Evotech Performance levert ook bescherming voor het motorblok, handbeschermers en meer.

Geplaatst op Geef een reactie

Quickshifters zin of onzin?

Wat is een Quickshifter en wat is het nut ervan?

Kort gezegd is een quickshifter een electronisch hulpmiddel dat er voor zorgt dat de ontsteking kort wordt onderbroken (is in millisecondes) zodat je zonder problemen kunt opschakelen zonder de koppeling te hoeven gebruiken. Wat misschien nog wel belangrijker is dat je kunt opschakelen zonder het gas dicht te hoeven draaien. Je kunt gewoon volgas blijven optrekken tijdens het opschakelen.

Wat is het nut hier dan van? Maximale acceleratie omdat je het gas vol open kunt houden. Eigenlijk alleen nuttig bij circuitgebruik, daar wil je zo snel mogelijk optrekken natuurlijk. Op de openbare weg is het vooral een leuke toevoeging aan het sportieve rijden. Laten we eerlijk zijn, de meeste moderne (sportieve) motoren zijn meer dan snel genoeg om lekker in het verkeer mee te kunnen komen. Maar we willen toch vaak net dat tandje extra, dat wat het motorrijden zo leuk maakt.

Quickshifters bij Bunkerparts

De keuze in Quickshifters is erg groot en wij leveren deze van bijna alle merken. In dit artikel vooral aandacht voor de zeer populaire quickshifters van Healtech. Wat maakt deze quickshifter zo populair?

Healtech levert deze quickshifter met een specifieke kabelset voor veel motoren, waardoor het voornamelijk een kwestie is van stekkers aansluiten. Verder kun je de Healtech quickshifter met bluetooth via je telefoon helemaal op je wensen worden ingesteld.

Naast het gemak van de specifieke kabelset en het instellen via bluetooth is deze quickshifter ook nog eens scherp geprijsd. Wij leveren deze vanaf € 279,00.  Bijvoorbeeld voor Yamaha motoren Dit is een complete set van quickshifter, specifieke kabelset en de sensor voor bij het versnellingspedaal.

Speciale vermelding hierbij is de set voor de KTM 1290 Superduke, deze wordt geleverd inclusief een vervangende schakelstang, zodat ook bij deze motor de quickshifter zonder problemen geplaatst kan worden. Dit voor de scherpe prijs van € 321,00.

Healtech quickshifter easy